Pedohandboek bijna verboden

Pedohandboek bijna verboden

Pedohandboek bijna verboden

Vandaag was er een Commissiedebat Kindermisbruik en seksueel geweld en JA mensen er is een advies van de Raad van State.


Dhr. Grapperhaus vertelde dat het toevallig vandaag is binnengekomen, hij gaat het advies bekijken en hoopt voor de feestdagen van 2021 het nieuws te kunnen delen met de Tweede Kamer. Om het pedohandboek te verbieden hebben we heel wat moeite moeten doen, nu nog necrofilie verbieden, maar dit vond Grapperhaus in eerste instantie niet noodzakelijk. Als je als minister van Justitie en Veiligheid er zo over denkt, is de vraag of dit wel de juiste functie voor hem is.

Grapperhaus onderzoekt strafbaarstellen necrofilie

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid stelt een onderzoek in naar de mogelijkheden om necrofilie strafbaar te stellen, zo antwoordt hij op Kamervragen van SGP, SP en D66. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), het kennisinstituut voor het ministerie van Justitie en Veiligheid.

In zijn antwoorden aan de Kamer noemt Grapperhaus necrofilie ‘een mensonwaardige gedraging’. ‘Het getuigt van weinig respect voor een overleden persoon en voor zijn nabestaanden’, stelt hij. Het WODC moet volgens de minister onderzoek doen naar de maatschappelijke en strafvorderlijke wenselijkheid van strafbaarstelling van necrofilie.

Het onderzoek is een reactie op het verhaal van drie nabestaanden die in maart in de Volkskrant vertelden hoe zij na het overlijden van hun 76-jarige moeder in het mortuarium merkten dat ze anders in haar kist lag. Uiteindelijk ontdekte de recherche via een dna-match dat een 18-jarige jongen zich aan hun moeder had vergrepen. De dader bekende. Toch moest justitie hem laten gaan, omdat seksuele handelingen met een overledene in Nederland niet strafbaar zijn. Daardoor kon ook geen behandeling worden afgedwongen voor een seksuele stoornis.

Steun onze stichting met een gift of wordt donateur, zodat wij verder kunnen strijden