Pedohandboek wordt mogelijk in heel Europa verboden

‘Pedohandboek’ wordt mogelijk in heel Europa verboden, met dank aan Twentse stichting

HENGELO – Het ‘Pedohandboek’ waarin staat beschreven hoe je seks met kinderen kunt hebben en sporen kunt uitwissen, wordt mogelijk in heel Europa verboden. De Twentse stichting Strijd tegen Misbruik heeft een verbod op het boek met succes onder de aandacht gebracht van het Europees Parlement.

Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) heeft het boek op de ‘Europese agenda’ gezet, mede op aandringen van CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. Lenaers stelt dat er actief moet worden opgetreden tegen ‘instructief materiaal over het seksueel misbruiken van kinderen’.

Enorm content

De Stichting Strijd tegen Misbruik, van Enschedeër Marcel Jeninga en de Hengelose letselschade-expert Yme Drost zijn blij met de inzet van Lenaers. “We zijn enorm content met deze stap”, zegt Drost. Hij noemt het pedohandboek ‘te ranzig voor woorden’. “Dat zoiets bestaat, dat je tips krijgt hoe je kinderen moet misbruiken en hoe je vervolgens je sporen kunt uitwissen, is weerzinwekkend. Dit is gewoon strafbaar.”

Pedofielenvereniging Martijn

Drost strijdt samen met Marcel Jeninga voor een verbod op het boek. Beide zetten zich eerder in voor het afdwingen van een verbod op de pedofielenvereniging Martijn, die streefde naar wettelijke acceptatie van seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen. Jeninga’s dochter was ooit slachtoffer van misbruik.

Drost zegt wel dat het lastig blijft om informatie voor pedofielen uit te bannen. “Maar de stap die nu wordt gezet, namelijk het verbod in Europees verband, is nu het maximaal haalbare.”

Bron: Tubantia

Steun onze stichting met een gift of wordt jaarlijkse donateur, zodat wij verder kunnen strijden