TBS verlengd van pedofiel

TBS verlengd van pedofiel

Tbs verlengd van man die meisje (8) in Deventer doodde. Ouders slachtoffer(s) misbruik wisten niet van zitting

De man die in 1991 een 8-jarig meisje in Deventer doodde, blijft in de tbs-kliniek zitten. Zijn behandeling is vandaag door de rechtbank in Zwolle met zeker twee jaar verlengd.

Geert B. kreeg in 2010 tbs opgelegd voor de moord in Deventer op 14 februari 1991. De wurging van het 8-jarige meisje Semiha bleef jarenlang onopgelost, tot B. in 2009 werd opgepakt voor ontucht met twee minderjarige meisjes. Het dna-materiaal in deze zaak kwam overeen met dat op het nachthemdje van Semiha waarmee ze destijds gewurgd was. B. bekende later de twee meisjes misbruikt te hebben, net als Semiha.

Ook had hij meer dan 18.000 kinderpornografische afbeeldingen op zijn computer staan. Het Openbaar Ministerie had de rechtbank ook gevraagd de tbs met twee jaar te verlengen. De rechtbank is het daarmee eens.

Strijd tegen Misbruik

Het Openbaar Ministerie vergat twee weken terug echter de ouders van de slachtoffers van deze zitting op de hoogte te brengen, meldde Marcel Jeninga desgevraagd. Hij zette na het misbruik van zijn dochter door B. de stichting Strijd tegen Misbruik op. Hij wist pas van deze zitting nadat hij het verslag las in de krant. Op die zitting waren geen nabestaanden of vertegenwoordigers van slachtoffers aanwezig.

,,Terwijl ik maart nog van het OM te horen kreeg dat ik ook iets kon inbrengen op de tbs-zitting. Het OM heeft zijn oprechte excuses aangeboden, maar er is al zoveel fout gegaan in deze zaak.’’ Wat had hij willen zeggen? ,,Wat het misbruik ons heeft gedaan.’’ Over twee jaar volgt een nieuwe zitting.

Verbeten strijd

De ontmaskering van Geert B. leidde er toe, dat de vader van het misbruikte meisje uit Glanerbrug sindsdien een verbeten strijd voert tegen misbruik van kinderen en pedofilie. Hij voerde met succes actie voor het verbieden van de pedovereniging Martijn en tegen het online handboek voor pedofielen, dat nu in Nederland en Duitsland verboden gaat worden.

Het Openbaar Ministerie vergat hem echter, zoals gemeld, op de hoogte te stellen van de zitting over de verlenging van de TBS. Marcel Jeninga wist pas van deze zitting, nadat hij het verslag las in de krant. Het Openbaar Ministerie heeft nu excuus gemaakt. „Het OM heeft zijn oprechte excuses aangeboden, maar wat heb ik daar aan? Ik had B. graag opnieuw in de ogen willen kijken en zien hoe het met hem gaat. Ik kan het niet los laten. Het misbruik heeft zoveel in ons leven op de kop gezet.”

Bron: De Stentor

Steun onze stichting met een gift of wordt donateur, zodat wij verder kunnen strijden