Vecht tegen kindermisbruik - kinder misbruik
Strijd tegen seksueel kindermisbruik
Strijd tegen kindermisbruik

Veelgestelde vragen over Stichting Strijd Tegen Misbruik

In der loop der jaren, hebben wij aardig wat vragen gehad van mensen. Om het makkelijk te maken, hebben wij de meest gestelde vragen opgenomen in de onderstaande lijst. Staat uw vraag er niet bij schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Dat is zeker veilig. Wij werken met een beveiligde HTTPS verbinding, zodat al u verzonden data (privé gegevens), versleuteld worden verzonden. Onze hosting provider is bovendien ISO 27001:2013 en NEN 7510:2011 gecertificeerd. Uw gegevens zijn dus niet zomaar te zien voor kwaadwillende

Nee wij hebben er voor gekozen dit soort acties niet te doen, de reden hiervoor is dat mensen misschien teksten gaan schrijven die wij als stichting nooit zouden zeggen/schrijven. Een voorbeeld hiervan is deze blog. Wij kunnen ons niet vinden in sommige teksten en informatie, om verwarring te voorkomen flyeren wij dus niet.

Tevens zijn er regels verbonden aan het flyeren, als mensen gaan flyeren zonder ons medeweten, dan kan het zomaar zijn dat wij daar verantwoordelijk voor worden gehouden. Aangezien wij de rekening niet willen ontvangen, zijn wij daar dus duidelijk in. Als wij een actie organiseren zullen wij dat vooraf aangeven op onze website en sociale media kanalen.

Wij bewandelen ook hele andere wegen om onze doelstellingen te bereiken.

Wij doen geen demonstraties organiseren omdat wij andere wegen bewandelen om onze doelstellingen te bereiken. Wij geven sommige demonstraties wel extra aandacht, Children First heeft een demonstratie gehouden en waren erg blij dat er aandacht was voor het kindermisbruik probleem.

Ja. je kan misbruik bij ons melden, wij zullen waar het kan je steunen en naar de juiste instanties verwijzen voor verdere hulp.

Ondanks mogelijke gevoelens van schuld en schaamte, is het verstandig om iemand in vertrouwen te nemen en te vertellen wat jou is aangedaan. Door erover te praten kunnen emoties een uitweg vinden en kan wat er gebeurd is lichter worden voor je. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je ouders, broer of zus, een goede vriend of een docent. Ook wanneer het misbruik nog plaatsvindt, is het raadzaam het aan iemand te vertellen. Het misbruik kan alleen stoppen, wanneer je erover vertelt. Heb je niemand in je directe omgeving aan wie je jouw verhaal toevertrouwt? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Wij delen nooit informatie met andere. Je privé gegevens worden alleen doorgegeven, als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven (bijvoorbeeld naar een advocaat).

Binnen de stichting zijn er maar twee personen die de mails kunnen lezen en bewaken continue de veiligheid daarvan.

Nee wij collecteren niet aan de deur, wij hebben een online giften en donatiesysteem (jaarlijkse donateur) op de website.

Mocht er iemand langs de deur komen om een gift te vragen uit naam van de stichting, verzoeken wij u hiervan melding te maken bij ons. Graag omschrijving van de persoon, tijd en datum op te geven, zodat wij aangifte hiervan kunnen doen.

Ja dat kan zeker, neem dan even contact met ons op om gezamenlijk de mogelijkheden te bekijken.

Helaas zijn er mensen die niet zo netjes reageren, op onze sociale media kanalen. Wij snappen geheel dat mensen boos worden en dan iets minder netjes reageren, maar het doodwensen of een heksenjacht willen ontketenen, staan wij niet achter. Op ons YouTube kanaal hebben wij de ergste reacties verwijderd en vragen mensen het netjes te houden.

Wij nemen afstand van reacties met hatelijke uitlatingen, of bedreigingen naar bepaalde doelgroepen. Wij verzoeken u met klem deze achterwege te laten en op een normaal niveau te discussiëren. Er zitten ook kinderen op YouTube, dus hopen dat u daar rekening mee wil houden.

Omdat wij geen tijd hebben om buiten de sociale media kanalen ook nog eens een website na te kijken, hebben wij er voor gekozen dit uit te zetten.