Poetin Nederland heeft pedofielenclub Rusland niet

Poetin: Nederland heeft pedofielenclub, Rusland niet

Seksuele minderheden worden in Rusland niet gediscrimineerd. Dat zei de Russische president Poetin tijdens een korte persconferentie samen met minister-president Rutte in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Rutte had Poetin eerder maandag zijn zorgen overgebracht. Poetin wees er op zijn beurt op dat er in Nederland een pedofielenvereniging bestaat.

Eerder hadden Poetin en Rutte met elkaar gesproken, onder meer ‘tot in groot detail’ over de positie van seksuele minderheden en mensenrechten in Rusland. Volgens Poetin worden seksuele minderheden op geen enkele manier vervolgd, en gelden voor hen dezelfde richtlijnen en rechten als voor iedereen. ‘Ze maken gewoon carrière, worden onderscheiden met overheidsordes en krijgen oorkondes’, aldus Poetin.

Gedragsregels

Bij liberale waarden, die Nederland en Rusland volgens de Russische president delen, hoort dat je respect hebt voor elkaars opvattingen, aldus Poetin. Hij zei dat de twee landen nu eenmaal anders denken over bijvoorbeeld ‘propaganda voor homoseksualiteit’ op scholen.

Poetin zei daarnaast dat Rusland een groot demografisch probleem heeft, en dat er overeenstemming moet komen over gedragsregels die toegepast dienen te worden om dat probleem op te lossen. En we zijn het er allemaal over eens dat er geen kinderen komen uit huwelijken van hetzelfde geslacht, aldus de Russische president.

In antwoord op vragen van een Russische journalist over de confrontatie met journalisten en activisten in Nederland, benadrukte de Russiche president de verschillen tussen de twee landen. Zo heeft Nederland een partij in de Tweede Kamer die geen vrouwen toelaat in de politiek, en Rusland niet, aldus Poetin, daarbij doelend op de SGP.

Ook noemde de president het feit dat in Nederland een organisatie bestaat die pedofilie uitdraagt (doelend op pedofielenvereniging Martijn – red.). De Russische president zei dat hij zich kon voorstellen dat mensen in sommige delen van de Russische federatie een geweer zou oppakken als er een organisatie zou zijn die pedofilie uitdraagt, en dat huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht in Tsjetsjenië (een Russische deelrepubliek – red.) zouden kunnen leiden tot een ‘slachtpartij’.

Zorgen

Premier Rutte zei eerder aan Poetin ‘zijn zorgen’ te hebben overgebracht over de manier waarop niet-gouvernementele organisaties in Rusland worden bejegend, en over de manier waarop er in Rusland wordt omgegaan met homorechten. Rutte zei dat de twee een ‘goede relatie’ hebben, en dat daarin ook gesproken kan worden ‘over dit soort moeilijke onderwerpen’.

De premier verwees in een gevraagde reactie op het overlijden van de Britse oud-premier Margaret Thatcher ook even naar de ‘onvermoeibare’ manier waarop Thatcher wereldwijd mensenrechten onder de aandacht bracht en voor ze opkwam. Rutte zei dat te bewonderen.

Relatie

President Poetin is in Amsterdam ter markering van het begin van het Nederland-Ruslandjaar, waarbij stilgestaan wordt bij de (handels-)betrekkingen tussen de twee landen.

Rutte zei eerder blij te zijn dat Poetin Nederland bezoekt, en dat de economische relatie voor beide landen van groot belang is. Nederland behoort tot de top 3 van handelspartners en investeerders van en in Rusland. Rutte te hopen dat die relatie naar andere terreinen wordt verbreed.

Bron: AD

Steun onze stichting met een gift of wordt jaarlijkse donateur, zodat wij verder kunnen strijden