Pedoactivist Nelson Maatman - Pedoactivist Nelson M. gearresteerd

Pedoactivist Nelson M. gearresteerd, Theo Hiddema is nieuwe advocaat

De bekende pedoactivist Nelson M. is gisteravond aangehouden in Nederland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na vragen van RTL Nieuws. Morgen moet hij voor de rechter verschijnen, waar hij wordt bijgestaan door zijn nieuwe advocaat Theo Hiddema.

Wij hebben al eerder aangifte gedaan tegen de drie oud bestuursleden. Maar Nelson is eind vorig jaar snel naar het buitenland gevlucht omdat er een arrestatie boven zijn hoofd hing.

Internationaal gesignaleerd

Een woordvoerder van het OM liet weten dat later bleek dat Nelson M niet meer in Nederland was. Hij was voor het Openbaar Ministerie onvindbaar, liet een woordvoerder destijds weten. Daarom stond hij internationaal gesignaleerd.

Nu bevestigt het OM dat Nelson M. gisteravond laat is aangehouden en morgen voor de raadkamer in Rotterdam moet verschijnen. Die zitting zal enkel gaan over het opheffen van de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. Mogelijk moet Nelson M. na de zitting dus opnieuw in voorlopige hechtenis.

Hoe M. weer in Nederland is gekomen, wil het OM niet vertellen. Zijn nieuwe advocaat Theo Hiddema laat weten op dit moment nog niet inhoudelijk op de zaak in te willen gaan.

Nelson M. is, behalve in deze zaak, ook één van de verdachten in een strafrechtelijk onderzoek naar de voortzetting van de verboden verklaarde Vereniging Martijn. Daarvan werd in maart bekend dat het OM overgaat tot vervolging. Die zaak zal later dit jaar plaatsvinden. Wanneer Nelson M. moet voorkomen voor de verdenking van het bezit van kinderporno, is nog onbekend.

Update 19 mei

De raadskamer in Rotterdam heeft vandaag de vordering tot opheffing schorsing afgewezen. In de praktijk betekent het dat Nelson M. zijn proces in vrijheid mag afwachten. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

Bron: RTL nieuws

Steun onze stichting met een gift of wordt donateur, zodat wij verder kunnen strijden